T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / ÇUKUROVA - Ertuğrul Gazi İlkokulu

Tarihçe

Okulumuz Adana ili Çukurova ilçesinde Ertuğrul Gazi İlkokulu adıyla 1988 yılında eğitim-öğretime başlamış olup 2 katlıdır. Okulumuza Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Osman Bey'in babası olan Ertuğrul Gazi'nin adı verilmiştir. 1990 yılında 1 kat daha ilave edilerek 3 kat olarak hizmet vermeye başlamıştır. Okulumuz ilköğretime yönelik  8 yıl eğitim öğretim yapmakta iken,4+4+4 uygulaması sonucu 4 yıl ilkokul olarak ayrılmıştır. Okulumuzun bulunduğu mahalle Adana ili Çukurova ilçesindedir. Yerleşim yeri olarak şehir merkezine 15 km mesafededir. Toplu taşıma araçları ile rahatlıkla ulaşım sağlanabilmektedir. Mahallede ekonomik gelir seviyesi orta düzeyde olup okula ve okumaya gereken önem verilmektedir. Okulda veli, çevre okul işbirliği iyi düzeydedir. Bakanlığımızın eğitim politikaları benimsenir ve okula hemen aktarılır. Okulun sosyo-ekonomik profili çoğunlukla orta grup olup üst seviyelerde olanlarda vardır. Veli profilimiz memur, işçi, serbest meslek sahibi gibi heterojen bir yapıya sahiptir. Öğrencilerin giyim ve kırtasiye gibi bir sorunları bulunmamaktadır. Velilerimizin toplantılara katılım oranı %60 civarındadır. Okulumuzda olabildiğince sosyal ve kültürel etkinliklere yer vermekteyiz. GezilerSportif Faaliyetler. Velilerimizin ve öğrencilerimizin hazırlayıp sunduğu Tiyatro gösterileri vs.

2012-2013 eğitim – öğretim yılında bakanlığımızın 12 yıllık zorunlu eğitim uygulaması kapsamında okulumuz Ertuğrul Gazi İlkokulu olarak aynı binada hizmet vermeye devam etmektedir.

Okulumuzda; 2 anasınıfı, 21 derslik, 1 müdür odası, 1 öğretmen odası, 1 hizmetli personel odası, 2  müdür yardımcısı, rehber öğretmen odası,okul aile birliği odası ve 1 çok amaçlı salon bulunmaktadır. Ayrıca oklumuz bahçesi tel örgü ile çevrili olup içerisinde futbol sahası, voleybol sahası, tören alanı ve ağaçlandırılmış alan mevcuttur.

Okulumuz beyaz bayrak ve beslenme dostu okul projesine sahiptir. Halen geçerlilik süresini korumaktadır.

       .

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.07.2014 - Güncelleme: 14.02.2022 11:47 - Görüntülenme: 2169
  Beğen | 6  kişi beğendi