ADANA / ÇUKUROVA - Ertuğrul Gazi İlkokulu

Kas

Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlamaları vesilesi ile bayraklarla donatılan okulumuzda Cumhuriyet Bayramı coşku ve sevinçle kutlandı.Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçenler başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, şehitlerimiz ve gazilarimiz yad edildi.

Kas

Akran Zorbalığı Zorbalığı nasıl tanımladığınız ve tanımlamadığınız çok pratik bir öneme sahiptir. Zorbalığı tanımlamak hangi davranışlara odaklanacağınız ve ne yapacağınız konusunda size yardımcı olacaktır. Zorbalık konusunda net bir tutum sergileyebilmeniz için onun «ne olduğu» ve «ne olmadığı» konusunda bilgi sahibi olmalısınız. Zorbalık = Zorbalık, zarar verici davranış + güç dengesizliği + gücün haksız kullanımı + (tipik olarak) tekrar + saldırgan tarafından açık bir hoşnutluk + mağdur tarafından baskı altında olma hissini içerir.

Akran Zorbalığı

• Güçler arası dengesizlik vardır.

• Tekrarlanan, süreklilik gösteren davranışlardır.

• Kasıtlı yapılan davranışlardır.

• Fiziksel ve duygusal/sosyal yönlerden zarar verir.

• Güç, kontrol ya da maddi şeyler elde etmek gibi birçok amaç taşıyabilir.

• Fiziksel, duygusal/sosyal, siber, sözel türleri vardır.

• Sorun çözmek için çaba gösterilmez.

• Genellikle gizli de yapılabilir.

Akran zorbalığının fiziksel, sözel, ilişkisel ve siber zorbalık şeklinde dört türü vardır;

*Fiziksel Zorbalık:Fiziksel güç içeren davranışları içeren akran zorbalığı türüdür. Vurmak, tokat atmak, dövmek, tekmelemek, itmek- çekmek, tırnaklamak, saçını çekmek, çelme takmak, tükürmek, eşyalara zorla el koymak, para ya da eşya çalmak, zorla bir şeyler ısmarlatmak, defter ya da kitaplarını karalamak, eşyalarını izinsiz kullanmak fiziksel zorbalık örnekleridir.

*Sözel Zorbalık : Sözel ifadeler içeren akran zorbalığı türüdür. Küfür etmek, alay etmek, dalga geçmek, lakap takmak, bedensel özellikleriyle alay etmek (boyu, kilosu, saçı vb.), dış görünüşüyle (giysi, gözlük) alay etmek, konuşma tarzı, aksanı veya ağzı (şivesi) ile dalga geçmek, aşağılamak, küçük düşürmek, hakaret etmek sözel zorbalık örnekleridir.

*İlişkisel/Sosyal Zorbalık: Sosyal ilişkilere zarar vermeyi hedefleyen davranışlardır. Bu akran zorbalığı türü hakkında dedikodu yapmak ve yaymak, asılsız söylentiler yaymak, sırlarını ortaya çıkarmak, arkadaş grubundan dışlamak, soyutlamak, yanına oturmasını istememek, toplum içinde utandırmak veya küçük düşürmek, jest ve mimikler ile istenmediğini hissettirmek, görmezden gelmek, küsmek, kıskandırmak, taklit etmek, kıs kıs gülmek, tehdit etmek, okul dışı aktivitelere dâhil etmemek gibi davranışları içerir. Siber Zorbalık

*Siber zorbalık :Bilgisayar, telefon gibi dijital teknolojiler kullanılarak yapılan akran zorbalığı türüdür. Sosyal medya, mesajlaşma ve oyun uygulamaları gibi platformlarda veya cep telefonu aracılığıyla yapılabilen, zorbalığa maruz kalanları korkutmayı, kızdırmayı veya utandırmayı amaçlayan, tekrarlayıcı davranışlardır. Örneğin; sosyal medyada birinin hakkında yalanlar yaymak veya özel videolarını ya da fotoğraflarını yayınlamak, mesajlaşırken incitici veya tehdit edici mesajlar göndermek, başka birinin adına hesaplar açarak diğer insanları kandırmak, onları bu hesapla tehdit etmek gibi davranışlar siber zorbalık davranışlarıdır.

Ekm

Okulumuz Okul-Aile Birliği Genel Kurulu toplantısı, aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere 30 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 10:30'da toplantı salonunda yapılacaktır. Belirtilen gün ve saatte velilerimizin  Okul-Aile Birliği Genel Kurul toplantısına katılımlarını bekleriz.

Velilerimizin bilgilerine arz ve rica olunur.

GÜNDEM MADDELER:

1.Açılış ve yoklama.

2.Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması.

3.Okul Müdürünün genel kurul açılış konuşması.

4.Divan Başkanı ve 1 katip üye seçilmesi.

5.Divan Başkanının konuşması ve gündem maddelerinin okunması.

6.Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun okunması, görüşülmesi ve ibra edilmesi.

7.Denetleme Kurulu Faaliyet Raporunun okunması, görüşülmesi ve ibra edilmesi.

8.Denetleme Kurulu Seçimi.(1 asil ve 1 yedek üye) (Öğretmenler Kurulunda seçilen 2 asil ve 1 yedek üye öğretmen ile.)

9.Yönetim Kurulu Seçimi ( Veliler arasından seçilecek 5 asil, 5 yedek üye).

10.Tahmini Bütçenin Görüşülmesi.

11.Komisyon ve kurullarda görev alacak velilerin tespiti ve seçilmesi.

12.Dilek ve temenniler.

13.Kapanış.

Ağu

2022/2023 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA ÖĞRENCİLERE DAĞITIMI YAPILACAK ÜCRETSİZ DERS KİTAPLARINI TESLİM ALDIK. ÖĞRENCİLERE DAĞITIMA HAZIR HALE GETİRDİK.

Haz

2021 - 2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Sene Sonu Öğretmenler Kurulu Toplantısı okulumuzda yüzyüze yapıldı ve daha sonra öğretmenlerimiz yemekte buluştu. Aramızdan ayrılan Elif GENÇ, Büşra KUBLAY ve Mutlu PARSAK'a plaket ve çiçek takdim edildi.

Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Haz

11 - 15 Nisan 2022 tarihleri arasında öğrencilerimiz 2. ara tatile çıktılar.

Öğrencilerimize İYİ VE SAĞLIKLI tatilller diliyoruz...