ADANA / ÇUKUROVA - Ertuğrul Gazi İlkokulu

Mrt

4/G sınıf öğretmenimiz Emsal Güneşer rehberliğinde, öğrencileri ile birlikte hazırladığı 21 - 26 Mart Orman Haftası Kutlama Programımız renkli görüntüleri ile öğrencilerimize sunuldu.

Mrt

Okulumuz 3/F sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Havva Özdemir rehberliğinde hazırladığı  Nevruz Bayramı  gününe yakışır programlarını sundular.

Mrt

İstiklal Marşınnı En Güzel Ben Okuyorum yarışmasında ilçe genelinde dereceye giren öğrencimize Okul Müdürü Önder YILIK tebrik ve hediyesini verdi.

1-7 MART- DEPREM HAFTASI

Deprem Haftası’nda dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunan ülkemizde vatandaşlarımızın depreme karşı hazırlıklı olmasının sağlanması,  depremden korunma yollarının anlatılması ve toplumda afete hazırlık bilincinin yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

Türk Kızılayı tarafından olası afet zararlarını azaltmak için Kızılay şubeleri aracılığıyla yerelde kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesinin sağlanması, toplum liderleri aracılığıyla toplumda afetlere karşı hazırlıklı olma ve sosyal sorumluluk bilincini oluşturması için “toplum liderlerini teşkilatlandırma projesi afet zararlarının azaltılma programı” hayata geçirilmiştir.

Ayrıca  “Kızılay” ile de özellikle ilköğretim öğrencilerinin ve öğretmenlerin afet öncesi sırası ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda çalışmalar yürütülmektedir. Güvenli yaşam için edinilmesi gereken temel bilgiler, korunma yöntemleri, afetler ve Kızılay’ın hizmetleri konusunda farkındalık yaratılmakta ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında “güvenli yaşamı öğreniyorum” kitapları dağıtılmaktadır.

Adana'nın Kurtuluş Maratonu için Lütfen TIKLAYINIZ

Ara

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası, okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ayrıca 2/E sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Naime Olgun rehberliğinde günün anlam ve önemini içeren şiir, yazı ve skeç gibi etkinlikler sergilediler.

Ara

29.08.2019 tarih ve 2019/82 nolu Mahalli Çevre Kurulu kararında, 10 Haziran 2019 tarihinde Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendinin himayelerinde başlatılan 10.06.2019 tarih ve 2019/09 sayılı Deniz Çöpleri İl Eylem Planlarının Hazırlanması ve Uygulanması Genelgesi kapsamında Deniz Çöpleri Yönetim Komisyonu kurulmuş olup komisyon tarafından Deniz Çöpleri İl Eylem Planı kapsamında okulumuz öğretmen-öğrenci-velilere yönelik deniz çöpleri ile ilgili eğitim materyallerinin izlenerek bütün bireylerde denizlerimizin kirlenmesini önlemek için farkındalık yaratmak amacıyla;

Deniz Çöpleri Eğitim Materyalleri için TIKLAYINIZ

Ara

Okulumuzda Rehberlik Servisi tarafından öğrencilerimize  Sağlıklı Yaşam ve Diyabet Eğitimi verildi.

Kas

Bir toplumun temel direği eğitimdir ve bu önemli misyonu yerine getiren öğretmenler, hepimiz için çok değerlidir. Bilgiyi sadece anlatmakla kalmayan, aynı zamanda geleceğimizin şekillenmesine de katkı sağlayan tüm öğretmenlerimizin Öğretmeler Günü Kutlu Olsun.

Öğretmenler Günü etkinlik videoları için lütfen buraya TIKLAYINIZ

Kas

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Genel Kurul toplantısı velilerimizin katılımı ile tamamlandı.

Kas

Yalnızca Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'nı başarıyla yöneten bir komutan olarak değil, aynı zamanda gerçekleştirdiği devrimlerle de dahi bir devlet adamı olarak tarihe geçen Mustafa Kemal Atatürk, 57 yıl süren yaşamında, milletinin ve vatanının bağımsızlığı için yılmadan çalıştı ve girdiği her mücadeleden zaferle çıktı.
Askeri ve siyasi dehasıyla Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938'de 57 yaşındayken Dolmabahçe Sarayı'nda saat 09.00'u 5 geçe hayata gözlerini yumdu.

Atatürk'ün vefatı sadece Türkiye'de değil bütün dünyada büyük üzüntüyle karşılanırken, yabancı devlet adamları birçok açıklama yaptı ve mesaj yayımladı.
Atatürk'ün Türk bayrağına sarılı tabutu, Dolmabahçe Sarayı büyük tören salonunda bir katafalk üzerine yerleştirilerek 3 gün süreyle milletin ziyaretine bırakıldı.
Cenaze, daha sonra 20 Kasım 1938'de Ankara'ya getirildi ve 21 Kasım 1938'de büyük törenle Etnografya Müzesi'ndeki geçici kabrine konuldu. Cenaze törenine bütün dünya devletleri özel temsilciler gönderdi. Törende, Çanakkale'de ve diğer muharebelerde Atatürk'e karşı savaşmış yabancı generaller de yer aldı.
Atatürk'ün naaşı, ölümünün 15'inci yılı olan 10 Kasım 1953'te Anıtkabir'e nakledildi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85.yılında saygı,özlem ve minnetle anıyoruz.

Kas

Okulumuzda Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hijyen eğitimi düzenlendi.

Sağlık Bakanlığının Genel Hijyen Kuralları ile ilgili bilgilendirmesi için TIKLAYINIZ

Kas

Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlamaları vesilesi ile bayraklarla donatılan okulumuzda Cumhuriyet Bayramı coşku ve sevinçle kutlandı.Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçenler başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, şehitlerimiz ve gazilarimiz yad edildi.